Јавна установа ТО Врање узела је учешће на 2. Међународном сајму туризма који се одржава од 8. до 10. априла у Бањалуци. У друштву са још 70 туристичких организација из Србије, Хрватске, Црне Горе, Турске, Словеније и БиХ, ТО Врање истиче могућност да је у прилици да одговори различитим захтевима савремене туристичке тражње.

У прилог томе говори посећеност штанда ТО Врање, на коме је акцентовано све оно што врањски крај чини специфичним и примамљивим. Велики број посетилаца изразио је интересовање и жељу за ближим упознавањем са културним обележјима али и природним потенцијалима који су доступни и једнако примаљиви различитим старосним структурама. Било да је реч о активном одмору, опуштању кроз пејзаже са природно-географским вредностима, гастрономским и културним доживљајима као и интересовањем за велики број манифестација интернационалног карактера, Врање зна најбоље да одговори најзхатевнијим чулним надражајим, својом песмом, игром, говором и гостопримством.

Први дан сајма протекао је у истицању препознатљивости Врања који за резултат имао велики број посетилаца. Како се чуло, Врање представља пожељну дестинацију којом се може објединити зимовање и летовање, због своје повезаности са Коридором 10. Након двогодишње паузе, услед пандемије корона вирисом, оживљавање туризма путем оваквих сајмова један је од начина да се поново повежу људи али и државе и да свет поново крене у устаљене токове.

Управо због тога је овај сајам од великог значаја за ТО Врање али и њене партнере у БиХ, будући да су путем радних састанака већ договорене одређени видови сарадње којим ће се значајно обогатити спољно-економска сарадња две земље.

Директор ТО Врање је у маниру јачања спољно-трговинских односа већ обавио извесне разговоре са градоначелником Бањалуке Драшком Станивуковићем, министром спољне трговине и економских односа БиХ Сташом Кошарцем, руководиоцем сектора за промоцију туризма Републике Српске Марком Радићем и директором ТО Републике Српске Миодрагом Лончаревићем.