Бранкова улица

Јединствена зона забаве у Врању јесте једна улица у самом центру града – Бранкова улица, улица без промета возила у којој су са једне и друге стране распоређени кафићи, увек пуни добро расположених Врањанаца, нарочито око 13ч – време кафе и, наравно, у вечерњим сатима. Ако желите да будете у средишту градског живота, Бранкова улица је идеално место за вас.

Градски парк

Јединствена зона рекреације јесте градски парк, који захваљујући свом зеленилу повољно утиче на опоравак чула и притом стимулише тело. Ова зелена оаза реконструисана је 2021. године, по први пут од његовог подизања 1890.године. Процесом уређења настојало се да се сачува душа парка али да се оплемени новим садржајима. За најмлађе, ту је обновљено игралиште са новим мобилијаром, за старије – шаховски кутак. Обновљена је и летње сцена и постављена ЛЕД расвета на канделаберима, а нови изглед добио је и централни плато испред споменика Бори Станковићу. Парк је добио и Музички павиљон и фонтану, захваљујући чему је простор додатно оплемењен за културне и музичке догађаје. Прошаран бројни стазама за шетњу,  централни део посвећен је и бистама знаменитих Врањанаца, међу којима доминира споменик Борисаву Станковићу подигнутог 1954. године . Поред парка је зграда Врањске Гимназије, а у његовом источном делу налази се Дом војске, односно некадашњи Официрски дом. Иначе, пре зидања Гимназије простор испред парка служио је као спортско игралиште. Погодно место за рекреацију свакако јесу и терени испред Спортске хале попут теретане на отвореном,  терена за баскет, терена за одбојку на песку,  терена за тенис и стазе за ролере.

Шопинг зона

У Врању постоји ритејл парк „Зона“, зона добре куповине са радњама 13 реномираних брендова и кафићем за предах. Поред тога постоји тржни центар „Бид Зона“ смештен на главном централном шеталишту, а прилику за шопинг пружа и главна улица у граду, улица Стефана Првовенчаног, која је пуна бутика брендираних произвођача и продавница робе различитог асортимана.