|📳1️⃣Још један дан дели нас од новог викенда и нове згоде. 🆒Субота је резервисана за почетак 17. по реду традиционалне културно-туристичке манифестације „Дани Врања“, која ће ове године трајати четири дана.
📍Целодневне активности током првог дана почеће Врањским планинарским маратоном до планине Облик или подножја Грота у укупној дужини трасе од око 15 километара. За све заинтересоване рекреативце и планинаре биће организован аутобус који ће са паркинга Спортске хале возити до околине Гоча. За учеснике је обезбеђен оброк који ће се служити у Мирковом Кладенцу.
📍Од 10 часова у градском парку биће отворен Сајам књига и етно сајам. Ове године по први пут свој штанд имаће и Удружење књижевника Врање (УКВ) са својим издањима као и појединим издањима издавачке куће „CLIO“. На самом штанду УКВ биће присутни неки од аутора из богатог опуса дела.
📍У 12 часова почиње Летњи атеље Ј.У. Народни универзитет, док ће од 📍17 часова такође у градском парку бити присутни аниматори и акробата са активностима за децу.
📍Од 18 часова биће изведена представа за децу „Три прасета“ у атријуму поред дечијег игралишта.
📍Истовремено у пешачкој зони у центру биће приређен дефиле фолклорних ансамбала до зграде Начелства, док је њихов наступ предвиђен за 20 часова у градском парку.
📍После фолклора од 22 часа уследиће наступ плесних група.
🌟
Видимо се🤩
👇Комплетан Програм за све дане у наставку