Врање и Врањанци ће и ове године бити домаћин традиционалне културне манифестације „Дани Врања“, петнаесте по реду, која ће се  одржати у периоду од 22.до 25.августа 2019.године.

Основна идеја манифестације је афирмација овог краја и његове богате културне баштине, па ће у вези стим, тих дана бити представљен богат, културно уметнички програм који је део духовне традиције нашег града.

Овогодишње „Дане Врања“, поред многих дневних активности, засигурно ће обележити наступ највеће балканске звезде Лепе Брене, у петак 23.августа, на централној бини. Поред ње, концерте ће у поменутим данима одржати и познате естрадне уметнице Мерима Његомир и Гордана Лазаревић.

Гост књижевне вечери која ће се одржати на Тргу Станише Стошића, биће књижевница, новинарка и сликарка,Мирјана Бобић Мојсиловић,.

На Тргу Станише Стошића биће приказана  Ревија  народних ношњи, на којој ће бити представљени модели одеће из Врања и  врањског краја. Публика ће имати прилику да на отвореном погледа и представе за децу, кловнове, аниматоре као и наступе плесних група и  фолклоних друштава.

На Тргу Станише Стошића, централни догађај свакако ће бити „Самсијада“, презентација врањске кухиње, са акцентом на самсу, као препознатљив специјалитет овог краја. Врањске домаћице такмичиће се том приликом за најукуснији, најлепше аранжирани и најоригиналнији специјалитет.

Организатор овогодишњих „Дана Врања“ је Туристичка организација Врање, а покровитељ, Град Врање.