У периоду од 14.11.2019.год. до 15.11.2019.год., Лесковачки културни центар био је домаћин изложбе сувенира и туристичких публикација,  дванаесте по реду. Изложба је поред промотивног имала и такмичарски карактер, јер вреднује квалитет туристичког промо материјала, и идеална је прилика за окупљање туристичких радника из земље и иностранства, затим за размену искуства али и успостављање нових пословних контаката.

Првог дана у оквиру пратећег програма Изложбе сувенира и туристичких публикација „Лесковац 2019“, у ресторану „Грош“ је извршена свечана додела захвалница и награда. У такмичарском делу је учествовало преко 40 туристичких организација, које су се надметале својим послатим радовима у 11 категорија и то: 1. Једнолисна туристичка публикација, 2. Вишелисна туристичка публикација до 50 страница, 2. Вишелисна туристичка публикација са више од 50 страница , 4. Видео публикација, 5. Сувенир, 6. Употребни предмет, 7. Туристички плакат, 8. Најоригиналнији експонат, 9. Туристичка фотографија, 10. Туристичка мапа и 11. Туристичка разгледница.

Туристичка организација града Врања је поред захвалнице за учешће добила и диплому за освојено ДРУГО место у категорији ТУРИСТИЧКА МАПА. Критеруми за оцењивање петочланог жирија били су: аутентичност, ликовност, оригиналност, квалитет израде, иновативност, употребна вредност и општи утисак.

Туристичка мапа Врања на предњој страни поред главне мапе садржи и мапу ужег центра града и мапу Врањске Бање са нумерисаним објектима за посету, а на полеђини је садржајна легенда са корисним информација за посетиоце и туристе.

Освојена награда представља подстрек за боље и креативније презентовање постојећег туристичког блага Врања.