Делегација Ј.У. Туристичка органзација града Врања, на челу са В.Д. директором Стефаном Филиповићем, положила је данас цвеће на спомен плочу палим борцима у Другом светском рату, у Кривој Феји.

Комеморација је одржана поводом Дана ослобођења Криве Феје у Другом светском рату.
Ј.У. Туристичка органзација града Врања (ТОВ), као институција која уважава традицију и историју врањског краја одала је почаст свим борцима и цивилима чији су животи положени у борби за слободу током Другог светског рата. Будући да функционисање ТОВ, заједно са  Планинарским домом  „Драган Спасић“ на Бесној Кобили, подразумева радно ангажовање људи из овог краја, осетили смо потребу да заједно са њима обележимо датум са великим значајем.
Како је историја забележила, ослобођењу Криве Феје претходила жестока битка партизана из Осме српске бригаде са јаким снагама бугарске фашистичке окупационе војске. Иначе, ове године обележава се и јубиларна 80. годишњица подизања устанка у Србији у Другом светском рату. Спомен плоча налази се у дворишту новоотворене О.Ш. „Краљ Петар Први Ослободилац“, од 2017. године,  када је пренета са локације старе школе.