На Међународном сајму туризма у Новом Саду, 52. по реду, који ће се одржати од 03. до 05. Октобра 2019.године, свој штанд имаће и Туристичка организација града Врања. У три дана сајма, представници ТО Врање понудиће посетиоцима велики избор флајера, брошура, публикација, књига, сувенира, водича, туристичког промо филма о важним културно – историјским местима и догађајима, манифестација, као и промоцију врањске музике,
Међународни сајмови ЛОРИСТ почињу Сајмом лова и риболова и Сајмом екологије 2. октобра, док Сајам туризма и Сајам спорта публику дочекују од четвртка, 3. октобра. Земља партнер је Мађарска.
Наступиће више од 500 излагача који ће представити понуду у областима лова, риболова и туризма Дунавског региона, али и екологију и спорт у нашој земљи. Уз изложбену поставку у халама и на отвореном делу Сајмишта организују се конгресне активности и пословни сусрети, а учесници долазе из 20 земаља, Аустрије, Републике Српске, Босне и Херцеговине, Бугарске, Црне Горе, Данске, Француске, Грчке, Хрватске, Холандије, Мађарске, Немачке, Румуније, Русије, Северне Македоније, Словачке, Словеније, Србије, Турске и Велике Британије.
Овогодишња централна тема ЛОРИСТ-а биће бањски, спа и wеллнесс туризам.