Поводом обележавања Светског дана туризма више од 80 културно туристичких атракција ће бесплатно отворити своја врата за грађане у понедељак 27. септембра и уторак 28. септембра 2021. године.
Говорећи о Врању, улаз се за наведене датуме неће наплаћивати за Музеј кућу Боре Станковића.
Радно време овог аутентичног објекта некадашњег Врања за понедељак 27. септембар је од 8:00 часова до 16:00 часова, док ће слободан улаз у уторак 28. септембра бити омогућен од 8:00 до 20:00 часова.
Приликом посета обавезно је поштовати прописане мере у циљу спречавања ширења заразне болести и очувања здравља присутних.
“Србија са правом слави Светски дан туризма и све успехе и добре резултате које смо постигли у овој години, упркос пандемији. Значај туризма не огледа се само у развоју националних економија, он је превасходно важан за развој малих и недовољно развијених локалних заједница, што се поготово односи на нашу земљу. У синергији са културом, овај сектор креира културно туристичке производе, који дају посебну додатну вредност и повећавају атрактивност и конкурентност на домаћем и светском тржишту”, рекла је министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић.
Услед радова на сталној поставци, зграду Пашиног конака у коме је смештен Народни музеј Врање, још увек је могуће разгледати само споља, док се посете изложбама у Галерији Народног музеја Врање и даље неће наплаћивати, а актуелно радно време за посетиоце је од 10:00 до 17:00 часова.