Пројекат „Виртуелни обилазак Врања“, којим је Ј.У. „Туристичка организација града Врања“ конкурисала код ресорног министарства вреднован је оценом 9,75 од максималне 10.

Министарство трговине, туризма и телекомуникације је у јануару расписало јавни конкурс за доделу субвенција и трансфера за финасирање пројеката развоја туризма.

Пројекат  „Виртуелни обилазак Врања“ рангиран је бројем 10 од укупно 59 одобрених пројеката других туристичких организација у нашој земљи.

Путем наведеног пројекта креираће се виртуелна презентација културно-историјских и туристичких локалитета града Врања као и природне вредности Врањске Бање и планине Бесна Кобила.

„Овако уређеној дигиталној презентацији моћи ће да се приступи преко уређаја који су оптимизовани за коришћење интернета и ту пре свега мислим на рачунаре и мобилне телефоне. Реализацијом пројекта биће увећана видљивост Врања на интернет платформама, што ће са друге стране утицати на бољу позиционираност града као пожељне туристичке дестинације. Верујем да ћемо модерним приступом привући већи број туриста, који ће моћи у сваком тренутку да се одлуче за посету и долазак у сопственој режији.“, наводи В.Д. директор ТО Врање Стефан Филиповић.

Укупна вредност пројекта изности  869.000 динара и биће финасирана са 50 одсто средстава ресорног министарства.